top of page
Hälsa (1).jpg
Modern fox

Dans

Modern fox

Modern fox är en pardans. Den innehåller slow- och quicksteg utan regelbundet mönster, men även andra stegvariationer är vanliga. Hållning, egen balans, parets balans och musikkänsla är centrala aspekter. Vi arbetar med förar och följartekniker. Med det menas att vi lägger ett stort fokus på att arbeta med hur föraren ska förmedla sin förning till följaren så att följaren förstår förningen, men även hur följaren svarar upp förningen. 

Vi leder även Lady Lead vilket är vana följare som vill lära sig att föra. Många kvinnor är trötta på att få stå på socialdanser - så de vill gärna lära sig att föra för att få dansa. Att gå Lady Lead är den perfekta starten, du lär dig grunden och blir trygg som förare och sedan ta steget ut och våra föra på socialdans.


Vi anser inte att dansrollen är knuten till någon könstillhörighet, utan på våra kurser är alla välkomna att dansa i den roll de vill.

Kurserna anpassas efter deltagarnas nivå och arrangörernas önskemål och de genomförs som helgkurser på olika nivåer. Vi kan anlitas av dansklubbar och företag som arrangerar danskurser. Vi erbjuder även privatlektioner i modern fox. 

Boka mig för privatlektion eller danskurs på din hemmaplan! Pris enligt överenskommelse.
Burlesque inspiration

 

Burlesque Inspiration är en danskurs där vi inspireras av Burlesque och använder dansen för att hitta bättre självkänsla och ett tryggare förhållningssätt till vår egen kropp. Under kursen förekommer övningar som stärker dig och får dig att våga synas och känna dig vacker. Vi dansar också enklare koreografier - ibland med stol och ibland med boa.Klassisk Burlesque är en konstform som startade under 1800-talet. Idag finns det många olika former av Burlesque. Ofta handlar Burlesque om att hylla det vackra i kvinnligheten, (även om män likaväl kan dansa burlesque) och att ifrågasätta samtidens press på olika kroppsideal. Inslag av glamour och lyx är vanligt inom burlesquen och föreställningarna genomsyras ofta av kraft, självkänsla och styrka! Vanligt är att man har iögonfallande kostymer, provokativ humor och att man hyllar alla kroppstyper.

Veckokurs i Katrineholm - se nedan. Helgkurser i Norrköping, Nyköping och Upplands Väsby.

Konceptet Burlesque Inspiration är skapat av Erika Lundby, Happy Dance. www.happydance.se

Kontakta mig för event eller boka kurs på din hemmaplan. 

Frigörande dans
 
Flowment movement är frigörande dans, dans i  flödande rörelser.  Vi lyssnar inåt i den frigörande dansen och lockar fram flödande rörelse som vi inte brukar göra. Vi utestänger omvärlden genom halvslutna ögon eller vi blundar och fokuserar på oss själva. I flowment movement låter vi kroppen få uttrycka de stämningar, känslor som finns inom den. Det finns inga krav, inga bestämda steg, inget rätt eller fel. Den fria dansen hjälper oss att släppa föreställningar och hämningar , ger kroppen lust att röra sig i ett flöde och låter musiken inspirera oss.
Kurserna genomförs veckovis, i samband med Qigong för att få ett ökat flöde, rörelsemönster och energi. Vi kan även bokas för olika event och happenings för företag, privatpersoner eller föreningar. 
Vill du veta mer, boka mig för ett event, möhippa, fest eller liknande kontakta mig. Se aktuell kurs nedan.
dansa fritt
Lady Boost

 

Glädje, dans och gemenskap för kvinnor!

Välkommen till en spännande kurs där DU kommer att boostas. Du kommer få stärka din kvinnlighet, öka självkänsla och kroppskärlek, få fin gemenskap och glädje tillsammans med andra kvinnor. 

Kursen influeras av flera olika dansstilar för att våga ta plats, utvecklas och uppskatta oss själva. All dans är solodans som vi dansar i grupp. Tillsammans hjälps vi åt att bygga upp vår självkänsla, uttrycka vår sensualitet och kvinnlighet. Du behöver ingen förkunskap alls och du behöver inte ha tränat innan. Vi kommer att dansa enklare koreografier som alla kan göra utifrån sina egna förutsättningar. Du är välkommen precis som du är och vi kommer att ta hand om dig och boosta dig!

Kontakta mig för event eller boka kurs på din hemmaplan. 

Namnlös design (28).png
Namnlös design (7).png

Jag har dansat sedan jag var barn, är uppvuxen med bugg, foxtrot och gammeldans. Jag fortsatte med bugg i tonåren och har alltid åkt på socialdans. Jag började mer intensivt utforska dansen för sju år sedan, gick kurser, olika sorters dans modern fox, bachata, salsa och kursledarkurser. Detta har utvecklat mig som ledare och människa. Det har också lett till mindre värk, smidigare, bättre kondition och lyckligare. Jag vill genom mina pass/event sprida glädje och rörelse.

Varmt välkommen.

Aktuella danskurser:

Hälsa (1).jpg
bottom of page