top of page
Hälsa (1).jpg
yinyoga
yinyoga

Sensing Yinyoga

Vi lever i en värld starkt präglad av prestation, karriär, att vara stark, driven och ständigt uppkopplad, en "yang-värld". Detta skapar ett stresspåslag för kroppen. Kortvarig stress är inte farligt utan får oss att fokusera. Men det uppstår ett problem ifall vi inte får tid till återhämtning och stressen blir långvarig. Vi mår bra av en balans mellan Yin och Yang. 

Yinyoga har visat sig vara bra att få återhämtning, vila, komma ner i varv och släppa på spänningar. Yin står för avslappning, vila, lugn, mjukhet, stillhet, tystnad, långsamhet medan Yang representerar motsatsen dvs prestation, fart, styrka, görande, drivkraft och målmedvetenhet. 

 

Sensing Yin är en ny teknik för att optimera Yin-positionerna. Vi väver in Sensing genom att vi börjar positionerna i små mjuka rörelser för att sedan gå in i vila och låta kroppen komma till ro. Lätta rörelser lugnar vårt nervsystem vilket i sin tur gör att bindväven mjuknar och blir ännu mer elastisk. Vi undviker stretch i ytterlägen och ger kroppen rörelsefrihet. Det skapar ett lugn i kroppens system och Oxytocin frigörs.

 

Under Sensing Yinyoga arbetar vi med rörelser som expansion av muskler, tryck, gungningar och skakningar. Detta för att komma djupare in in kroppens nervsystem och bindväv.  Vi blir mer lyhörda och lär oss lyssna på vår kropp och känna tillit till att den vet.  

Läs mer om Sensing Yinyoga utifrån kroppens egna förutsättningar, om vår bindväv/faschia och där jag utbildade mig >


SENSING YINYOGA är för dig som vill...

  • öka närvaro och medvetenhet

  • skapa inre lugn

  • stilla kropp och sinne

  • minska stress och oro

  • öka rörligheten i kroppen

  • få lättnad och mindre smärta

  • öka flöde av energi och livskraft

Intresserad? Boka mig till ditt företag, din mys-kväll med väninnorna, eller möhippa, kontakta mig

yinyang (1).jpg
meditation i naturen
bottom of page