top of page
Hälsa (1).jpg
Namnlös design.png

DANS FÖR HÄLSA

"Dans för Hälsa är en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela landet. (Dansa utan krav är ett annat namn på samma verksamhet.) Eftersom ungas psykiska ohälsa idag är ett samhällsproblem och nytänkande insatser efterfrågas utgör metoden en värdefullt komplement till sedvanlig behandling. Dans för Hälsa är metodiken bakom en vetenskaplig randomiserad studie från Universitetssjukvårdens forskningscentrum, Region Örebro län och Örebro Universitet (“dansprojektet”). Studien visar att regelbunden dans gav hälsoeffekter för tonårsflickor med stressrelaterade kroppsliga och emotionella." Dans för hälsas hemsida

Jag gick Dans för hälsas instruktörsutbildning (juni 2021) och har för avsikt att sprida denna fantastiska kunskap och hälsoeffekt detta ger. Jag söker samarbetspartners inom vård, skolhälsovård och andra aktörer som anser konceptet ge hälsoeffekter.  Jag ser fram emot att skapa ett starkt nätverk i närområdet där jag bor, men ser inga hinder att även stötta andra kommuner i Sörmland och Östergötland. Att kunna ge anda människor möjlighet att utvecklas och få stora hälsoeffekter av dans är något jag verkligen brinner för.

Just nu arbetar jag för kulturskolan i Katrineholm med Dans för Hälsa en gång i veckan, Jag älskar verkligen och brinner för att se andra människor att växa. 

Jag ser fram emot att du hör av dig./Johanna

dans för hälsa sv.jpeg

Citat från deltagare som gått

Dans för hälsa:

danförhälsa.jpeg
1pwqYp9B.png
dans grupp.jpg
1pwqYp9B.png
bottom of page