top of page
Hälsa (1).jpg

SKRATTYOGA HUR?

skratt.png
Skrattyoga börjar i kroppen och sen kommer knoppen

Genom lekfulla övningar kommer ledaren guida dig runt i rummet. Allt är frivilligt och lekfullt. Det är ingen prestation, ingen tvingar dig och du ska inte visa dig duktig - utan bara vara och låta skrattet komma.

Ledaren visar, du och övriga deltagare härmare och låter sedan skrattet flöda om det känns rätt.

Inom skrattyoga så använder vi vissa övningar för att verkligen djupanda. Vi öppnar upp hela bröstet och vi fäller ihop kroppen och tömmer lungorna helt. Detta för att skapa en djupare andning och ett större flöde. Det har inget med humor att göra och du behöver inte vara glad innan passet. Du blir glad eftersom samma områden i hjärnan aktiveras som om du vore glad.

Skrattyoga är rörelse. Varje övning är en liten till en riktigt stor rörelse med hela kroppen.  Det kan vara allt från att hålla handen för munnen och viska, till att stå i alfa-hane-position, samt så minglar vi runt i rummet. Även om det är en grupp med människor som inte kan stå eller gå - är det rörelse. Rörelse utifrån deras förmåga, vi utgår alltid ifrån individen. Skapar övningar och rörelser som passar gruppen. Inget ombyte behövs eller några svåra positioner.

Ögonkontakt är viktigt i skrattyoga. Det skapar gemensamhet, du känner dig sedd och att få ett leende eller ögon som ler - smittar och gör att DU också ler/skrattar. Vi börjar i det fysiska skrattet och tänker inte så mycket. Vi upplever. Skrattet förankras i kroppen och blir en helhetsupplevelse. Effekten och känslorna kommer genom upplevelsen. Allt är frivilligt och skrattet kommer att komma inifrån, lekfullt och lätt.

Välkommen!

Boka skrattyoga till ditt jobb, din släktträff, möhippa eller svensexa!

klicka här

hurra
bottom of page